Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Zwariowana historia miłosnego trójkąta
Psychiatryk zamiast więzienia
Odszedł słynny kibic Paweł Jakielski
Kto uśmiercił księdza? Ohydna plotka wstrząsnęła miastem
Likwidacja przejść dla pieszych sposobem na korki drogowe?
Atak hakerów na biuro spółdzielni
Z kopa w twarz. Śmiertelne pobicie
Szofer uratował niemowlaka
DOM DOBRY po iławsku
Chcemy wind na perony!
Cmentarz w stylu amerykańskim?
Miejsca na urnę nie zarezerwujesz
Sensacyjne znalezisko! Myślałam, że to dzwonek od roweru
Więcej...

Forum

32114. 
Odnośnie wpisu numer: 32102

Czy godzina 17 to zbyt późno na sesje rady?
Są również soboty i niedziele. Wszak to podobno... służba społeczna.
 dziki
 Iława, Piątek 02-01-2015

32115. 
Proszę może mnie ktoś z was oświeci.
Chodzi mi o schronisko dla zwierząt - jakim prawem wygrywa przetarg ktoś kogo nie stać na utrzymanie schroniska nawet w styczniu? Jak to możliwe, że już są prowadzone akcje zbiorki żywności, bo psy nie maja co jeść? Zastanawia mnie czy urzędnicy z miasta i gmin powiatu sprawdzają czy psy nie są głodne. Jestem zawiedziona postawa animalsów :-(
 Jagoda
 Iława, Piątek 02-01-2015

32117. 
Nie do końca się orientuję w iławskich klimatach, więc mam pytanie.
Z czego wynikła wojna pomiędzy Żylińskim a Rygielskim?
Mógłby ktoś coś o tym napisać?
 nowy iławiak
 Iława, Piątek 02-01-2015

32107. 
Odnośnie wpisu numer: 32105

A to wszystko zaczęło się w Norymberdze.
Największa parodia w historii całego świata: przedstawiciele najbardziej przestępczego systemu - komunistycznego - zasiadali ale nie w ławach oskarżonych, łącznie z niemieckimi przestępcami wojennymi, lecz w fotelach sędziowskich Trybunału, który miał rzekomo reprezentować interesy sprawiedliwości światowej.
Fakt ten jest trucizną, jaką wielce oświecony świat Zachodu zaaplikował następnym pokoleniom europejczyków i Polaków, które w rzygowinach tej zdrady i kłamstwa muszą dalej trwać.
 żelazo
 Ziemia Iławska, Czwartek 01-01-2015

32108. 
Odnośnie wpisu numer: 32102

Szanowny Panie Radny, byłbym bardzo wdzięczny o szlachetny gest przedstawienia się z imienia i nazwiska. Chciałbym wiedzieć, który z szanownych wybrańców obywateli od lat młodzieńczych ma takową konstrukcję psychomotoryczną.
Od przeszło 20 lat świat dość mocno poszedł do przodu (czy nam się to podoba czy nie) i wiele osób - również mieszkańców Iławy - pracuje do godziny np. 20 lub później. Idąc pańskim tokiem rozumowania należałoby pozamykać sklepy/fabryki itp. Pragnę zaznaczyć, iż zmiana godziny rozpoczęcia sesji na 17:00 została odebrana bardzo pozytywnie wśród mieszkańców (możliwość uczestnictwa w sesji dla osób kończących pracę w godzinach popołudniowych 15-16). Jeśli Pana predyspozycje do pracy czy to fizycznej czy umysłowej po godz. 17 są ograniczone, to może należy poszukać innego zajęcia.
Jeszcze raz zachęcam do zdjęcia płaszczyka tajemnicy personaliów.
 Jakub Kaska
 Iława, Czwartek 01-01-2015

32109. 
Odnośnie wpisu numer: 32103

Umowy z NFZ podpisała tylko jedna spółka, która ma przychodnie na Skłodowskiej i Mierosławskiego [...].
Na przykład Pan Roman Żuralski i ośrodek "Rodzina" czuje się pewnie [...]
 info
 Iława, Czwartek 01-01-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

32110. 
Po długim czasie obejrzałem dziennik TV jednej ze stacji Mętnego Nurtu. Ręce i nogi mi opadły w jaki sposób one informują, ale w zasadzie dezinformują społeczeństwo.

Już tylko z samego grudnia brak jakiejkolwiek informacji o nocnej próbie zmiany konstytucji przez sejm w sprawie głosowania nad ustawą dotyczącą sprzedaży Lasów Państwowych oraz jak to ma w zwyczaju koalicja rządząca odrzuceniu przez tę samą instytucję obywatelskiego wniosku o przeprowadzenie referendum w tej sprawie (2,5 mln podpisów). Było to w nocy o 0:44 18 grudnia 2014 r.

Kolejna sprawa brak transmisji z przesłuchania Komorowskiego przed sądem z 18 grudnia. Na rozprawę wprowadzono wszystkie media i pozwolono im na rozstawienie kamer za wyjątkiem TV Republika i Trwam. Przypadek? Dwie jedyne opozycyjne telewizje. Nie, bo reżimowe media pomimo że rejestrowały przesłuchanie, niczego z tego przesłuchania nie pokazały. Zrobił to dziennikarz z TV Republika przy pomocy... telefonu, po czym zamieścił przekaz w internecie. Zachęcam do oglądania tego godzinnego przekazu. Ja po 20 minutach stwierdziłem że prezydent cierpi na głęboką amnezję i reszty nie obejrzałem. Za to media zajmowały się tego dnia sałatką jednej z pań posłanek.

Z dużym niepokojem patrzę na to co się dzieje w Polsce. Czy my oby żyjemy w wolnym państwie ? Przecież to jest jawna cenzura. Główne media selekcjonują co pokazać widzowi i w jakim świetle. Chyba nie taka jest rola mediów w rzekomo wolnym i niepodległym kraju. [...]