Forum |
|
|
| 32314. | Odnośnie wpisu numer: 32311 Szanowny Panie Bobby, o ile przyjmuję do wiadomości Pańską uwagę dotyczącą obsady stanowiska dyrektora Iławskiego Centrum Kultury przez Panią Ewę Wiśniewską, o tyle bardzo mnie zaniepokoiła dalsza część Pana wypowiedzi.
W kwestii zmian personalnych w ICK mam na chłodno wkalkulowane wszelkie emocje, jakie temu wydarzeniu towarzyszą. Odpowiedzialność za ten stan rzeczy od A do Z-et przyjmuję na siebie, oddając każdemu iławianinowi oddzielnie należny przywilej do swobodnej oceny mojej, akurat właśnie takiej personalnej decyzji.
Zupełnie inaczej rzecz wygląda gdy sygnalizuje Pan aktualną kondycję wybranych pracowników ratusza. Celnie uderza Pan w strunę, na dźwięk której jestem szczególnie wyczulony.
Od blisko dwóch i pół miesiąca zadaję sobie wiele trudu, by w ratuszu zbudować sensowny organizm zdolny do współdziałania ze sobą i otwarty na ludzi. Dlatego Pana słowa na temat urzędniczych zachowań stają się dla mnie tak bardzo nieprzyjemne. Będę Panu bardzo zobowiązany jeśli zrezygnuje Pan ze stwierdzeń o charakterze ogólnym i posłuży się jakimś solidnie dookreślonym przykładem. To jedyna możliwość bym przy Pana wydatnej pomocy mógł takim zachowaniom skutecznie się przeciwstawić. |
|
| | Adam Żyliński |
| | Iława, Poniedziałek 09-02-2015 |
|
| 32315. | Odnośnie wpisu numer: 32281 Jeśli rozchodzi się o dobór kierowców do prowadzenia AdamPojazdu, to w Radzie Miejskiej mamy specjalistę-radnego, który prowadzi Naukę Jazdy. Ten gościu musi znać się na kierowcach.
Swego czasu lekarka z Nowego Miasta, radna wojewódzka z PSL, dobrała sobie na kierowcę osobistego do dowożenia jej do pracy w Olsztynie znanego na okolicę, byłego najwyższego stanowiskiem z milicji drogowej.
I co? Nachlanego za kółkiem zwinęli nasi koledzy policjanci.
Dobór nie sprawdził się. |
|
| | ORMO-wiec |
| | Iława, Poniedziałek 09-02-2015 |
|
| 32316. | Odnośnie wpisu numer: 32310 Janusz „Siara” Rewiński w swoim starym dobrym stylu kabaretowym wykpił Bronko Komorowskiego:
„Stań u drzwi, i sam się broń, bo Bronek śpi!” |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|