Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Stopka
FORUM

INFORMACJE
Wielki remont, wielki korek, jeszcze większe nerwy
BETONOWA MAFIA rozbita!
Na wirażu mocno walnęli w drzewo! Co tam się stało?
Tragedia na torach koło Susza
Zmarł Marian Żuchowski
Bernadeta Hordejuk odwołana
Wreszcie wiadukt na wylocie drogi Iława-Grudziądz!
Zwariowana historia miłosnego trójkąta
Psychiatryk zamiast więzienia
Odszedł słynny kibic Paweł Jakielski
Kto uśmiercił księdza? Ohydna plotka wstrząsnęła miastem
Likwidacja przejść dla pieszych sposobem na korki drogowe?
Atak hakerów na biuro spółdzielni
Z kopa w twarz. Śmiertelne pobicie
Szofer uratował niemowlaka
DOM DOBRY po iławsku
Chcemy wind na perony!
Cmentarz w stylu amerykańskim?
Miejsca na urnę nie zarezerwujesz
Sensacyjne znalezisko! Myślałam, że to dzwonek od roweru
Więcej...

Forum

33056. 
Odnośnie wpisu numer: 33052

Po pierwsze, to bez takich zwrotów "towarzyszu", bo ja towarzyszem postkomunisty nie jestem. Tak to możesz Pan sobie mówić do członków najbliższej rodziny. Będzie pasowało, po komsomolsku, socjalistycznie, zgodnie z ideami Marksa i Engelsa.

I nie po nazwisku, bo skoro ja odnoszę się mimo wszystko z szacunkiem, to używając zwrotu "per Pan" wymagam tego samego. W piaskownicy się nie bawiliśmy, wódki nie piliśmy i pić nie będziemy, więc wypraszam sobie.

Po drugie, twarze zostały zasłonięte z tego samego błahego powodu który przyświeca od czasów rozpoczęcia rządów postkomunistycznej Platformy liberałów i rzekomych wolnościowców, mianowicie z powodu prześladowań policji, która nachodzi członków Marszu Niepodległości w domach.

Po trzecie. Jeżeli Pan mówi o symbolach nazistowskich które idą rzekomo podczas Marszu Niepodległości, to czemu Pan nie pokaże tych symboli? Jakoś komuniści o nich ciągle mówią, a jednak nigdy nikt ich nie pokazał. Zwyczajnie więc Pan znowu kłamie niczym ten UB-ecki kiedyś kat a dziś ideolog, Bauman.

Po czwarte. Rzecz imprezowania pod flagami zbrodniczego ZSRR... Kolekcjonować sobie może każdy i wszytko. Ja nie zabraniam nikomu. Zdjęcie było zrobione w prywatnym miejscu ale upublicznione na portalu społecznościowym w Internecie. Naszym obowiązkiem jest krytykować i zwalczać wszelakie posługiwanie się symbolami reżimu ZSRR, tak samo jak pod nazistowskimi. Nie może być tak, że grupka osób śmieje się i bawi w najlepsze pod flagą, której kolor czerwony znaczy tylko rosyjskie morze krwi Polaków, jaką ta szmata ma na sumieniu na równi a nawet więcej niż Niemiecka swastyka.

Wklejam zdjęcie ze skutkami "wyzwolenia" Armii Czerwonej. [...] Mam nadzieje, że Pan to zrozumie pod jakimi symbolami się świetnie bawi.

CZOŁEM WIELKIEJ POLSCE!
 Łukasz Tulwiński - Ruch Narodowy
 Iława, Piątek 22-05-2015

33057. 
Odnośnie wpisu numer: 33050

Rozmawiałem dziś z facetem, który jest konsumentem TVN.
Nie wiedział jednak o skandalu z Lisem i Karolakiem, którzy musieli wszak przepraszać Andrzeja Dudę za pomówienie córki. Działo się to przecież w TVP w poniedziałek, a dziś jest piątek. Taki jest skutek monokultury medialnej w układzie jednej opcji.
Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu on jednak zagłosuje na Dudę, bo ma już dość Komorowskiego.
 rybak
 Iława, Piątek 22-05-2015

33058. 
Sonda po II debacie.
Pytanie, kto wygrał? Duda 55%, Komorowski 45%.
Po kilku godzinach TVP INFO usunęła tę zakładkę.
 wyborowy
 Iława, Piątek 22-05-2015

33059. 
Mowy końcowe kandydatów do prezydentury to przepaść pod każdym względem - intelektualnym, merytorycznym.
Komorowski to bełkot, ciągłe ataki i do mdłości powtarzanie o rzekomej nienawiści rywala.
Andrzej Duda to mowa Cycerona i męża stanu.
 Leon Kłonica von Kuraś
 Elizjum, Piątek 22-05-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

33065. 
Odnośnie wpisu numer: 33057

Cytuję: "Nie wiedział jednak o skandalu z Lisem i Karolakiem"
Lisek to lisek... [kilka lat wcześniej]
Patrz.