Forum |
|
|
31749. | Dogrywki w II turze (niedziela 30 listopada):
IŁAWA miasto
44 proc. – 4355 gł. – Adam Żyliński, niezależny
23 proc. – 2325 gł. – radna sejmiku Bernadeta Hordejuk (PO)
NOWE MIASTO LUBAWSKIE gmina
42 proc. – 1316 gł. – wójt Tomasz Waruszewski
31 proc. – 0987 gł. – dyrektor GOK Andrzej Andrzejewski
BISKUPIEC POMORSKI
40 proc. – 1730 gł. – Grzegorz Witkowski (PSL)
27 proc. – 1169 gł. – Arkadiusz Dobek, niezależny
PRABUTY
38 proc. – 1793 gł. – burmistrz Bogdan Pawłowski
32 proc. – 1427 gł. – Marek Szulc |
|
| skaner |
| KURIER IŁAWSKI, Wtorek 25-11-2014 |
|
31748. | Odnośnie wpisu numer: 31737 Szok i niedowierzanie w Kisielicach.
Podobno schodzący ze sceny Tomasz Koprowiak na wieść o przegranych wyborach tak się [...], że jeszcze nigdy nie widziano go w takim „stanie”.
Ale to nie wszystko.
Prezes kisielickiej komunalki od 17 listopada ponoć cierpi na bezsenność, a kierowniczka MOPS-u jedzie na lekach uspokajających. Czemu ci ludzie przeżywają zmianę burmistrza aż tak bardzo? Przecież to nie jest koniec świata. No chyba że mają za paznokciami.
Ale, co ciekawe, słyszałem, że nowi radni zaczynają się układać z nowym burmistrzem. Idą po rozum do głowy, wybudzili się z letargu i dociera do nich, że stary układ padł.
Ciekawy jestem jakie będą wyniki audytu w kisielickim magistracie i czyje głowy zostaną ścięte jako pierwsze? |
|
| kisiołek fijołek |
| Kisielice, Wtorek 25-11-2014 |
|
31747. | Odnośnie wpisu numer: 31744 Nie wiem czemu wszyscy się tak ekscytują wyborami.
Przecież tak naprawdę 90 procent osób biorących udział w tej zabawie myśli nie o dbaniu o los społeczeństwa, a jedynie o własne partykularne interesy, czego przykładem jest zwykłe kupczenie stanowiskami zarówno na szczeblu samorządowym, jak i ogólnokrajowym - ty mi, ja tobie, a to zatrudnię siostrę, a ty mi żonę etc.
Niestety ci, którzy myślą o dobru publicznym są w mniejszości, albowiem dzisiaj w polityce błyszcza różnego rodzaju celebryci, populiści czy też inne ewenementy.
Dlatego wyławiajmy te perełki z szarej masy polityki i kontrolujmy tych, którzy myślą jedynie o swojej kieszeni. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|