|
31523. | Odnośnie wpisu numer: 31514 Wielce szanowny Panie Wójcie Harmaciński!
Fundusz Ochrony Środowiska z Olsztyna w piśmie do Pana (na zawołanie) wyraźnie informuje w ostatnim akapicie, iż był Pan tylko nominowanym, co daje Panu prawo do używania tytułu EKO-LIDERA, ale nie został Pan liderem z główną statuetką. Statuetka wygranego i główny tytuł "poszły" w ręce wójta z Kurzętnika.
Trzeba, będąc na pewnym już poziomie władzy, nie manipulować ludźmi.
Co innego nominacja za np. odegraną rolę w filmie, a co innego nagroda główna spomiędzy nominowanych.
Liczne certyfikaty, jakie Pan jako Wójt otrzymuje, włóżmy między bajki. Taka dziś moda i dziwo powszechnie stosowane, że zaliczenie każdego referatu wygłoszonego do wójtów, to zaraz wypisują certyfikat udziału.
Poważnemu facetowi, który od 16 lat rządzi gminą - nie przystoi cyrk. |
|
| Marszałek |
| Iława, Środa 12-11-2014 |
|
31522. | Odnośnie wpisu numer: 31515 "Jak trwoga to do Boga". Forum KURIERA IŁAWSKIEGO odniosło wielki sukces medialny.
Do ciszy wyborczej pozostało niecałe 3 dni. Na riposty w postaci ulotek lub na pisanie listów do wyborców jest już za późno. Następne wydanie Kuriera - po wyborach. Pozostała więc ostatnia deska ratunku dla wójta Krzysztofa Harmacińskiego - internet.
Już pisałem o tych żałosnych "certyfikatach". Doszły teraz jeszcze jakieś dyplomy.
"Mieczy ci u nas dostatek". "Proszku ci u nas dostatek". Ale magistrów i licencjatów dostatek u nas - też!
Panie wójcie Harmaciński! Czy zalewanie wyborców/czytelników Kuriera fotkami dyplomów robi jeszcze na nich jakieś wrażenie? |
|
| wyborowy |
| Ziemia Iławska, Środa 12-11-2014 |
|
31518. | Dzięki Kurierzy za informację o interpelacjach radnych miejskich Iławy (strona 6).
To, że radna Zakrzewska i radny Dembek są bardzo aktywni na sesjach to wiedziałam, ale że pozostali radni są tak daleko w tyle - to mnie po prostu zatkało.
No, to teraz - drodzy iławianie - żeby nie było żadnych wątpliwości na kogo głosować.
Jerzy Ewertowski (PiS) chce zmieniać miasto, kolejną kadencję chce być radnym, a nawet burmistrzem. Niestety przez 4 lata miał tylko 2 (słownie: dwa) pytania do burmistrza Ptasznika. Wniosek - wszystko mu pasowało w polityce PO.
Podobnie jak ten jego kolega Marek Polański (PiS) w starostwie. Dwie kadencje u boku starosty Macieja Rygielskiego dzielnie podnosił rączkę tak, jak Maciusiowi pasowało, a w zamian Maruś dostał płatną posadkę członka zarządu powiatu.
Reszta radnych to zupełna porażka. Zdumiewające jest jednak to, że oni znowu kandydują. Zero przyzwoitości. |
|
| wyborca 2014 |
|
31516. | Tak obserwuję ten przedwyborczy koncert życzeń i ciekaw jestem kiedy w końcu zostanie zrobione więcej niż się mówi. Z tych obietnic Iława byłaby jednym z najprężniej rozwijających się miast ludzi bogatych i szczęśliwych.
Wziąłem udział w dyskusji na temat naszego zdewastowanego młyna i nasunęło się mi zasadnicze pytanie. Czy nie można naprawdę nic z tym zrobić? Czy ratuszowi zabrakło determinacji żeby znaleźć prawowitego spadkobiercy bądź potomka i się zwyczajnie w świecie dogadać na cywilizowanych warunkach?
Jeśli z takim nastawieniem jak do młyna podchodzi się do innych ważnych spraw w Iławie, no to nie dziwmy się, że jest jak jest. Czemu zwyczajnie nie robi się więcej, a mniej mówi...?
Mottem nowej władzy powinno być "nie ma rzeczy nie do zrobienia". |
|
| Kamil |
|
31515. | Odnośnie wpisu numer: 31514 ...a żeby rozwiać już jakiekolwiek wątpliwości komitetu PSL, publikuję również sam przedmiotowy dyplom „Eko-Lidera Warmii i Mazur”. |
| |
| |
|
| Krzysztof Harmaciński |
| Gmina Iława, Środa 12-11-2014 |
|
31514. | Odnośnie wpisu numer: 31511 OŚWIADCZENIE
W ogłoszeniu wyborczym zleconym przez Komitet Wyborczy PSL w Iławie
(w wydaniu bieżącym nr 46 tygodnika Kurier Iławski z dnia 12 listopada)
na str. 21), zatytułowanym „Wstyd Panie wójcie Harmaciński, wstyd!”,
użyto wobec mnie obraźliwych sformułowań związanych z podaniem przeze mnie rzekomo nieprawdziwej informacji o zdobyciu tytułu „Eko-Lider Warmii i Mazur”.
Zamiast wyjaśnień zamieszczam w tej sprawie kopię pisma organizatora, czyli WFOŚiGW w Olsztynie.
Ocenę stylu i metod stosowanych w kampanii wyborczej przez komitet PSL – pozostawiam wyborcom. |
| |
| |
|
| Krzysztof Harmaciński |
| Gmina Iława, Środa 12-11-2014 |
|
31513. | Kampania wyborcza na prowincji wygląda jak stodoła bez ścian i wrót,
po której hula wiatr.
Nikt nie mówi dlaczego akurat on najlepszy i warto na niego głosować,
lecz niemal każdy przede wszystkim czepia się konkurenta jaki jest zły.
Mentalność rodem z magla. Frustraci i nieudacznicy. Zadymiarze. |
|
| Agent J-23 |
|
31512. | Ciemne oblicza kampanii samorządowej. Oto ogłoszenie w Internecie:
„W związku ze zbliżającą się kampanią samorządową poszukujemy osób z doświadczeniem w marketingu szeptanym. Zlecenie dotyczy udziału w dyskusjach na forach regionalnych oraz w komentarzach pod artykułami prasowymi dotyczącymi wybranych kandydatów oraz politycznych oponentów. Wymagamy kultury osobistej, dyskrecji. Zlecenie dotyczy osób z całej Polski. Wynagrodzenie za ilość umieszczonych postów + premie za skuteczny trolling. Zapraszamy do kontaktu – mile widziane przykłady istniejących postów.” |
| |
| |
|
| skaner |
| KURIER IŁAWSKI, Środa 12-11-2014 |
|
31511. | Odnośnie wpisu numer: 31475 Jaki jest Wójt Gminy Iława Krzysztof Harmaciński?
Okazuje się, iż od 16 lat rządzi nami człowiek, który jest niewiarygodny.
[...] To jest skandal [...] [...] [...]
Czy można wierzyć w jakiekolwiek obietnice wyborcze takiego człowieka? Osoba publiczna nie może być [...]!
Wierzę Panu Dereszowskiemu, Wójtowi Gminy Kurzętnik. Mówi prawdę.
To on otrzymał tę nagrodę.
Nisko jesteśmy traktowani przez Harmacińskiego, to jest brak szacunku dla człowieka. Uprawianie polityki lokalnej opartej na [...]. Na to nie może być zgody!
Panie Harmaciński, jest Pan przepracowany. Trzeba dać Panu odpocząć! |
|
| Jan Serce |
|
31510. | Odnośnie wpisu numer: 31484 Przestańcie Sadowscy w końcu wypisywać brednie na forum.
Na portalu Facebook nie wyszło, bo się okazało ze mieszkańcy Susza nie są tacy ciemni i żonglowanie liczbami nie wyszło schowanym anonimowo przeciwnikom burmistrza Pietrzykowskiego.
Też z niesmakiem odbieram otwarcie SkateParku tuż przez wyborami, ale jawne kłamanie na forum to już lekka przesada. Dane o kredytach można znaleźć na stronie każdego urzędu - jak linki do tych stron zaczęły się pojawiać na Facebooku u Pana Sadowskiego to dziwnym trafem wszystko zostało usunięte (już nie wspomnę o fikcyjnych profilach wychwalających kandydata Jana Sadowskiego).
Dla twojej informacji - zadłużenie zostało podane na sesji - wystarczy zwyczajnie popytać, albo przyjść na sesję, bo z tego co wiem są też z niej protokoły, wiec udaj się do źródła.
Kampania nienawiści w wykonaniu Pana Sadowskiego jest bardzo smutna i pokazuje jak trzeba być zdesperowanym dla zdobycia władzy ponownie. Inni kandydaci nie zakładają kont fikcyjnych na Facebooku i błotem nikogo nie obrzucają. |
|
| zmęczony |
| Susz, Środa 12-11-2014 |
|
31507. | Odnośnie wpisu numer: 31455 Program Pana Kiejstuta Dąbrowskiego to iluzja, którą przerabiali już nie takie tuzy iławskiej biznesu, jak Pan. Wasza radosna twórczość jest niczym innym, jak z przesłaniem z piosenki Izabeli Trojanowskiej.
Podaj cegłę, podaj cegłę!
Zbudujemy nowy dom
Na miarę naszych marzeń dom!
Deszcz ustanie, słońce wstanie!
Wzejdzie nowy plon
Za sprawą naszych serc i rąk!
Prostą mamy sprawę, jasny cel!
Wszędzie słychać nasz radosny śpiew!
Za niedługą chwilę
Dosięgniemy nawet gwiazd!
Nie zostawaj w tyle,
Jeśli nie chcesz zostać sam!
Oto program w oparciu na upadłych finansowo i duchem kilku iławskich przedsiębiorcach. Np. odbudowa stadionu. Żarty! Nie ma ważniejszych
dla społeczeństwa i gospodarki?!
Panie Kiejstut! Pana mrzonki to marzenia ściętej głowy, gdy tymczasem pomyśl Pan i zaproponuj program jak ratować i spłacić długi iławskie. |
|
| Marszałek |
|
31505. | Odnośnie wpisu numer: 31492 Dzisiaj Pan Ambroziak objawił się w kolejnym wcieleniu, tym razem jako zapalony zwolennik... kąpieli zimnych.
Aż ciśnie się na usta stare acz lekko zmodyfikowane hasło z przeszłości:
„MORSY Z NARODEM – AMBROZIAK Z MORSAMI!”
Oczywiście przy całym szacunku dla morsów. |
|
| wyborca |
| Iława, Wtorek 11-11-2014 |
|
31504. | Odnośnie wpisu numer: 31455 Panie Dąbrowski, chciałbym Panu podziękować za profesjonalne podejście do lokalnych problemów, merytorycznie jest Pan dla mnie najlepszy. Jest tylko trzy "ale":
1. Reprezentuje Pan Nową Prawicę. Minister Boni za bycie konfidentem dostał w pysk od JKM, a u Pana na liście jest osoba, o której cała Iława wie, że donosiła na SB. Wszyscy wiedzą o kim mowa (lista do powiatu). Widać, że nie zna się Pan na iławskich realiach.
2. Myślę, że jako liberał ceni Pan ludzi pracy, więc co robią u Pana na listach kolejne nieroby, które najchętniej żyłyby na kosz państwa.
3. Myślę, że 18-latkowie powinni zająć się nauką, bo nic nie wniosą do lokalnej polityki, niech się najpierw nauczą języka polskiego, matematyki,jakiegoś języka i przeczytają kilka książek.
Partia fajna, idea fajna, ale ludzi to ma Pan z pierwszej łapanki. Takiej ekipy to by się nie powstydził nawet Monty Python. |
|
| kresowiak |
|
31502. | Alarm! Alarm! Alarm!
Nowy tor rowerowy za targowiskiem w Iławie - to nie żart - kruszy się!
Czy musi dojść do tragedii?
Zamknijcie tę fuszerkę zanim ktoś zrobi sobie krzywdę i się połamie.
PumpTrack, czyli kiełbasa wyborcza iławskiej PO śmierdzi i jest zepsuta! |
|
| rower |
|
31499. | Kurier Iławski zamieścił artykuł o wymownym tytule „Kolejowy dramat pasażerów”.
http://www.kurier-ilawski.pl/czytaj/Kolejowy-dramat-pasazerow/4251
I właśnie udałem się z Iławy koleją żelazną do Malborka. W Mleczewie wysiadka z pociągu i przejście do autokarów. Z peronu trzeba przejść około 200 metrów – po gołej ziemi, po trawie, wreszcie wejść po długich stromych schodach na drogę i jeszcze iść około 300m. Gdy obejrzałem się za siebie, zobaczyłem tłum ludzi w różnej kondycji fizycznej idących gęsiego, z tobołami, bagażo-wózkami. Przyszły mi wtedy na myśl jakieś migawki, obrazy filmowe pokazujące podróże osadników w pierwszych latach powojennych.
Od kierownika pociągu dowiedziałem się, że w Jurkowicach osiada nowy nasyp, pod którym jest tzw. kurzawka. Od roku 1876, czyli od czasu oddania do użytku tej linii, do roku 2014 nasyp doskonale się trzymał.
W podłożu torowiska były dębowe słupy-belki, które teraz zniszczono.
Na remont... nowego nasypu nie ma forsy, bo budżet jest wyzerowany. Trzeba komuś forsę zabrać, ale komu?
Kierownik pociągu ujawnił też, że przejeżdżający próbnie pociąg Pendolino przepalił jakieś styczniki elektryczne na stacjach Malbork lub Tczew.
|
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|