Forum |
|
|
| 36544. | Odnośnie wpisu numer: 36540 Byłem, widziałem.
Ledwo od śmiechu się powstrzymywałem.
Słońce zaszło, ciemność zalała niebo, więc Lewacki Pierdolec dopełzł i zameldował się karnie przed ratuszem. Na twarzach udawany piknik. Surrealistyczna, plastikowa atmosfera, jak w sklepie chemicznym.
Ruszyli.
Przodem pełźnie, naliczyłem, 15 czarownic na czarno.
Jakaś nawiedzona "nauczycielka" z bodaj Gimnazjum 1 niemiłosiernie drze mordę do megafonu. Widać, że kurs obsługi przenośnej szczekaczki trwał niecałą minutę. Zdecydowanie za krótko. Powinna sumiennie potrenować obsługę wajchy.
Wtórował jej kobiecym basem radosny młody misio z SLD. Kojarzę go z czasów przytulania się z Tymochowiczem.
Za nimi w ciszy dreptało karnie 25 emerytów znanych z SLD oraz inni szlachcice z czerwonego ZBOWiD i pozostałe zagrodowe niedobitki skamielin komunistycznego PRL-u. Wyglądali na przerażonych, bo białe od strachu oczka śmigały nerwowo na lewo i prawo. Jak do Kroniki Filmowej wymachiwali karteczkami koloru... czerwonego. Albo nie - jak na filmie dokumentalnym z Korei Północnej.
W 35-tysięcznym mieście ta 40-osobowa "KLĄTWA IŁAWSKA" przejdzie niewątpliwie do historii w rozdziale GROTESKA, ale zdjęć wam nie pokażę - za wczesna pora. |
| |
|  |
|
| | Agent J-23 |
| | Iława, Środa 08-03-2017 |
|
| 36531. | |
|
| | Mucha Balkonowa |
| | Iława, Wtorek 07-03-2017 |
|
| 36532. | Ostatnio często pada pytanie:
"Co dobrego zrobił Donald Tusk dla Polski...?"
Odpowiedź jest dziecinnie bardzo prosta. Wyjechał stąd w cholerę.
Czekam, kiedy w geście podziwu wyjedzie stąd za nim reszta PO-wików. |
|
| | anty-bolszewik |
| | Iława, Wtorek 07-03-2017 |
|
| 36529. | Odnośnie wpisu numer: 36527 W Nowej Wsi zobaczyłem coś takiego.
Ukraińcy pracowali m.in. przy rąbaniu drzew na opał. W dzień oraz w nocy przebywali w zagrodzonym placu.
Zaciekawiło mnie ich zamieszkanie. Otóż zauważyłem, że wystawione były dwa wojskowe namioty, z których wychodził komin i kurzył się dym. Potem się przyjrzałem, że robotnicy przebywali w namiotach na okrągło 24h, czyli również tam... spali!
W takie miejsca należy wykonać nalot znienacka, a nie na umówioną wcześniej wizję lokalną. |
|
| | ORMO-wiec |
| | Iława, Poniedziałek 06-03-2017 |
|
| 36530. | Odnośnie wpisu numer: 36528 Trafna opinia na święto 8 marca.
Skoro protestujące na czarno bardzo specyficzne kobiety chcą być przede wszystkim człowiekiem "poza płcią", to chyba w środę powinny zostać w domu, co...?
Na marginesie pamiętajmy, by nie urazić uczestniczek czarnego protestu!
Nie wolno im składać życzeń. Należy zapomnieć o kwiatkach! Bo jeszcze do sądu podadzą za szowinizm albo nawet rasizm! |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|